Hvad kan equitron gøre?

HECT påføres heste ved hjælp af equitrons højfrekvente terapi apparat.

 1. Højfrekvente impulser sendes til det berørte område via enhedens behandlingsløkke. 
 2. Signaler sendes fra de berørte områder og behandles i hjernen. 
 3. De tilsvarende gener aktiveres derefter i cellerne og der produceres proteiner, som efterfølgende fremmer helingen af skaden. Efter blot én HECT-påføring øges produktionen af disse proteiner enormt, hvilket fremskynder helingsprocessen. 

HECT stimulerer regenerative processer, der positivt påvirker helingsprocessen. Behandlingsløkken, som der placeres på de berørte kropsområder, inducere korte, modulerede impulser op til en dybde på 20 cm. Behandlingen er berøringsfri, så den kan sagtens bruges til åbne sår eller på heste der er særligt følsomme. 

Den vedvarende effekt af behandlingen kan normalt ses efter første behandling. 

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Grafik-Equitron-dansk-1024x1024.png


TERAPI ERFARING MED RESULTATER 

Den innovative behandlingsmetode ved hjælp af HECT (High Energy Cell Treatment) sætter nye standarder inden for smertebehandling. 

Hvad enten det er til genoptræning efter skader, muskelspændinger, problemer på grund af naturlige asymmetrier eller i diagnostik, har den innovative HECT-terapi vist sig at opnå betydelig terapeutisk succes. 

HECT er baseret på induktion af stærke energifelter, nemlig det pulsmagnetiske felt. Det er et højfrekvent magnetfelt med 135 kilohertz. Pulseringen svinger fra plus til minus 135.000 gange i sekundet. Denne ekstremt høje frekvens af afladning og opladning af cellen inden for meget kort tid (hvilket kun er muligt i højfrekvensområdet), garanter at applikationen er fuldstændig harmløs for organismer, især hjertet. 

Behandlingen er smertefri. 


Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er image-11.png

SMERTER OG BETÆNDELSE 

 

Den smertestillende og antiinflammatoriske effekt af equitron, muliggør en accelereret nedbrydning af inflammatoriske reaktioner i kroppen. Effekten er ikke begrænset til bestemte regioner, men områder, der er svært tilgængelige, kan også behandles. 

Eksempel: Penetrationsdybden på >20, gør at den kan komme gennem til de dybere muskuloskeletale strukturer (disse strukturer, der påvirker bevægelsesapparatet såsom muskler, knogler, led og sener), som ISG eller hofteleddet, kan behandles. Der er også opnået gode resultater med inflammatoriske processer i bronkierne.

Anvendelsesområder: 

 • Kronisk/akut betændelse 
 • Navicular 
 • Laminitis 
 • Spat 
 • Kissing Spines 
 • Slidgigt/ledgigt 
 • Bursitis 
 • Rygproblmer 

SKADER OG SÅR

Sene- og ledbåndsskader er almindelige sygdomme i bevægelsesapparatet og er forbundet med lange genoptræningsperioder. I modsætning til andre terapimetoder, der har til formål at lindre smerter og forbedre senefunktionen, er equitron effektiv, fuldstændig smertefri og fremskynder regenereringstiden.

Følgende effekter er videnskabelig bevist af en undersøgelse:

 • Anti- inflammatorisk effekt 
 • Konstruktiv effekt 
 • Afbrydelse af den (kroniske) sygdomsproces
 • Skader på det bløde væv (f.eks. suspensive lidelser, seneskader m.m.) 
 • Frakturer
 • Muskelfiberrivning 
 • Forkalkninger 
 • Sårheling 
 • Sarcoider 
 • Begrænsning af kroniske eller postoperative smerter 

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er 277466490_501600134760946_6680969686325980021_n.png

MUSKULÆRE SPÆNDINGER 

 

Equitron lindrer spændinger effektivt og bæredygtigt. Equitron applikationen adresserer og stimulerer Golgi-seneapparatet og muskelspindelcellerne (kontrol- og reguleringssystem for muskelspændinger). Dette skaber en nerverefleks der bearbejdes yderligere i rygmarven og fører til afslapning af den berørte muskeldel.

For atleter anbefales regelmæssig forebyggelse på muskulært niveau for at opretholde sundheden for de muskuloskeletale strukturer (strukturer, der påvirker bevægelsesapparatet, såsom muskler, knogler, led og sener).

 

 

Anvendelsesområde: 

 • Rygspændinger 
 • Spændinger i nakke- og halsområdet 
 • Rideligheds problemer 

REGENERERING OG FOREBYGGELSE

I tilfælde af intensiv sportsaktivitet får heste uundgåeligt mikroskader, især i seneområdet – de mindste skader, der ikke har nogen umiddelbar effekt, men som i sidste ende kan føre til alvorlige skader. Ved forebyggende brug af equitron kan mindske/behandle mikroskader og dermed forebygge senesygdomme.

Ligeledes er equitron med succes, brugt forebyggende på sårbare strukturer i rygområdet, hvorved man undgår muskelspændinger. En sund muskulatur er ikke kun afgørende for toppræstationer, men beskytter også de omgivende strukturer.

Indikationer for brug: 

 • Efter intensiv aktivitet 
 • Forebyggelse af sene- og ledbåndsskader 
 • Undgå spændinger 
 • Forebyggelse af betændelse 
 • Styrkelse af immunforsvaret 

Erfarne dyrlægers anbefaling af equitron

“Især på det ortopædiske område er der kliniske billeder, såsom ankelbærerens oprindelse og tilgang, som forårsager smerter på grund af den beskadigede knoglemembran, hvis behandling ofte ville være kontraproduktiv for regenereringen af ledbåndet / senestrukturen.”

Dyrlæge Christian Schacht
Specialdyrlæge for heste
“Meget gode resultater er også vist indenfor klager af ride egenskaber og varierende grader af halten, forårsaget af påviselige ændringer såsom: Kissing-Spine syndrom, artrose i cervikal rygsøjlen, positiv ISG. Dette er allerede en bæredygtig forbedring med en unik terapiserie (ca. 5 behandlinger).”

Dyrlæge Michael Hüpen
Specialdyrlæge til heste
“HECT-terapi med equitron-pro er en værdifuld støtte til mit arbejde. Jeg ser den største fordel i den stærkt forkortede genoptræningstid, især i sener, ledbånd og ankelbærerskader. Ikke alene kan heste bruges igen i sport hurtigere, men risikoen for tilbagefald er også meget lavere.”


Dr. med. dyrlæge. Melanie Prant
Specialdyrlæge til heste
“I ridesporten kender vi processer og kliniske billeder, der gentagne gange forårsager smerte, fordi det ikke er eller ikke længere er muligt at regenerere det, fordi vævet allerede er for stærkt ændret eller beskadiget. Blandt andet har jeg været i stand til at observere meget gode resultater her, når jeg bruger equitron-pro.”

Dr. med. Dyrlæge. Philip Genn
Specialdyrlæge til heste
“Vi observerer ofte processer og kliniske billeder, der forårsager smerte igen og igen, fordi det ikke er eller ikke længere er muligt at regenerere det, fordi vævet allerede er for stærkt ændret eller beskadiget. Det er netop her behandlingen med equitron-pro kommer ind.”
Dr. med. Dyrlæge. Rüdiger Brems
Specialdyrlæge til heste
“Efter min erfaring kan skader på ledbånd og andre blødt vævsstrukturer i hornkapslen (f.B. dyb flexorsene), der ikke er tilgængelige for konservativ terapi, kun behandles med succes med equitron-pro.”


Dr. med. Dyrlæge. Marie Lindinger
Specialdyrlæge til heste
“Hos heste med dette kliniske billede er der en signifikant forbedring, hovedsageligt på grund af den hurtige smertestillende virkning af HECT-terapi. Kroniske problemer som f.eks. hovledsartrose kan således med succes behandles med regelmæssig brug, og der kan opnås en haltfri karakter af hesten.”

TA Sarah Dinklage
Specialdyrlæge til heste
“Heste med alvorlige rideevne problemer eller også på grund af halthed på grund af artrose i livmoderhalsryggen viser en varig forbedring efter blot et par behandlinger.”TA Diana Veldhuizen
Specialdyrlæge til heste
“Hos heste er der en signifikant acceleration af heling med sonografisk synlig forbedring af senevævet. Den hurtigt forekommende frihed fra halthed skyldes også terapiens smertestillende virkning. Brugen af hestene i sporten bør derfor kun finde sted efter yderligere kontrol af dyrlægen (sonografi).”


TA Eberhard Reininger
Specialdyrlæge til heste

Videnskabeligt bevist 

Den kliniske undersøgelse fra Paracelsus Medical Private University Salzburg med equitron-enheden beviser: 

 • Ingen celleskade mulig 
 • Ingen stimulering af ukontrolleret cellevækst (f.eks. af sarcoider/tumorer) 
 • Effektivitetsundersøgelse offentliggjort i tidsskriftet “Cells” (et videnskabeligt tidsskrift om emnet cellebiologi fra USA). 

Her er udgivelsen.