Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål om equitron.

HECT (HighEnergyCellTreatment) har ingen negativ indvirkning på dit dyr. Du vil blive informeret om kontraindikationer af dyrlægen eller din terapeut.

Ifølge WHO er feltstyrker på op til 2 Teslaer absolut harmløse for levende væsener. HECT's fluxtæthed er mellem 20 og 84 mT. Så langt under. Desuden var vi i stand til videnskabeligt at bevise de levende organismers uskadelighed i forbindelse med vores undersøgelse.

Nej, da vi ikke ønsker at påtage os noget ansvar i tilfælde af komplikationer under drægtigheden.

Heste der er trætte og spændte grundet sportslig brug, viser sig at være ”friskere” efter HECT-behandlingen og regenererer hurtigere. Der er endnu ikke observeret en indledende forværring efter behandlingen.

Ja. Vores dyrlæge/behandler ved, hvilke behandlingsintervaller der er bedst egnet til de forskellige kliniske billeder.

For tidligt sportsligt pres på heste – mod dyrlægers/behandlerens råd – kan føre til tilbagefald. Selvom hesten ikke halter mere, efter f.eks. en sene skade, betyder det ikke at defekten er helet helt. Dette skal afklares med dyrlægen/behandleren. Her er en kontrolleret belastning i rehabilitering afgørende.

Som virksomhed tilstræber vi at garantere maksimal sikkerhed og effektivitet for heste og ejer. Derfor er vores teknologi patenteret og videnskabeligt bevist. Alle vores produkter er TÜV – testet, som viser at produktet lever op til det instituts krav til kvalitet og sikkerhed.

Sørg for at behandleren:

  • Ikke bærer en pacemaker eller andre følsomme implantater.
  • Ikke er gravid.
  • Ikke har epilepsi.

Sørg for at hesten:

  • Ikke er drægtig.

Dette afhænger af det kliniske billede, sværhedsgraden (akut eller kronisk) og hestens forfatning. Vores behandlere af HECT-behandling, har stor erfaring. Dvs. at de kan give en reel information i det enkelte tilfælde.

HECT-behandling er det dopingfrie alternativ. Det er derfor særligt velegnet til turneringsbrug fx til regenerering mellem konkurrencerne og til opvarmning før konkurrencen. Især i forbindelse med turneringsbrug, tilbydes Equitron også med et kraftigt eksternt batteri, så hver hesteboks kan behandles uafhængigt af en tilgængelig strømforbindelse.

HECT accepteres af FEI (internationale organisation for ridesport) og kan blive bekræftet med et certifikat ved anmodning. (Ifølge FEI må enheder af denne type kun anvendes med en maksimal fluxtæthed på 100mT)

Internationale succesfulde turneringsryttere, har haft gode erfaringer med forebyggelse. Især efter intensive træning og i løbet af turneringssæsonen kan man med fordel behandle de kendte svage punkter samt sener og ledbånd. For eksempel kan man med fordel forbygge mirkoskader, for at forhindre en udvidelse af den pågældende skade.

Dette er efter eget skøn. Fra vores synspunkt kan Equitron øge seniorhestens livskvalitet, fra de mange gener seniorhesten, kan opleve.

En særlig træning, er ikke nødvendig. Ved køb af et HECT-udstyr, følger der en obligatorisk gennemgang/træning. På denne måde bliver dine heste behandlet sikkert og effektivt. Samtidig lægger vi stor vægt på, at den gruppe af behandlere der tilbyder kommercielle HECT-behandlinger, kan trække på relevant erfaring i behandlingen med hestene og at de trænes i overensstemmelse med dette. Fx er uddannelse og videreuddannelse, en del af vores akademi.

CHOKBØLGETERAPI:

I modsætning til chokbølgeterapi – genererer Equitron ikke en lydtrykbølge, men et elektromagnetisk pulsfelt med høj energi. I modsætning til chokbølgeterapi, er Equitron smertefri. Her er bedøvelse ikke nødvendigt.

KLASSISK MAGNETISK TERAPI:

Sammenlignet med det klassiske magnetfelts terapienheder, inducerer Equitron et stærkt pulserende magnetfelt, der trænger over 20 cm dybt og dermed modulerer og påvirker genekspression positivt. Dette kan endnu ikke påvises med andre magnetfeltterapier.

LASER:

Laser står for” Light Amplification by Stimulated Emission og Radiation”.  Oversat betyder det “lysforstærkning ved ophidset emission af stråling. For at opnå denne lette forstærkning, er lysstrålerne bundtet i en laser og dermed mere energisk. Laseren trænger ind i hud- og vævslagene og stimulerer i lighed med akupunktur visse punkter i kroppen, gennem stimuli. En positiv effekt opnås ved at frigive energi til bindevævet, hvilket bør have en stimulerende virkning på vævsdele, især i de forstyrrede punkter, der er fokus på. Laserlyset siges at fremme blodcirkulationen, at støtte reduktionen af hævelse, at have en antibakteriel effekt, at styrke cellemembranerne og at lindre smerter. Udover dette bør bestråling med lys aktivere stofskiftet i cellerne, få vævet til at reagere og ændre cellevæggens struktur positivt. Effektiviteten er endnu ikke videnskabeligt bevist.

TENS:

Transkutan Elektrisk Nerve Stimulation (TENS), er en elektromedicinsk terapimetode, der hovedsageligt bliver brugt til behandling af smerter og muskelstimulering. Denne procedure bliver udført med elektricitet, på hudområder via overfladeelektroder, der har det formål at hæmme smerteopfattelsen gennem stimulering af nerverne. Derudover bliver dannelsen af endorfinerne stimuleret. Endorfiner er kroppens egene stoffer, som bidrager til smertelindring. TENS-behandlingen varierer fra patient til patient, derfor bliver de elektriske stimulusparametre og de optimale elektrodepositioner testes individuelt hos hver enkelte patient, før at proceduren kan klassificeres som ineffektiv. De bedste resultater ses i forbindelse med akutte og sub akut smerte. I forhold til kroniske smerter er effektiviteten oftest god i starten, men falder efter et par uger. Her kan man i bedste fald reducere smertestillende midler eller afbryde dette.

EMS:

EMS er forkortelsen for Elektro-Myo-Stimulation. De tværstribede skeletmuskulatur tvinges til at trække sig sammen på en kontrolleret måde pga. virkningen af de lavfrekvente strømimpulser. I konventionel træning, bliver musklerne styret af elektriske signaler der bliver ført til centralnervesystemet. I EMS-træning, reagere musklerne på elektriske impulser af eksterne elektroder. Musklen kan ikke skelne om stimuleringen kommer fra hjernen eller udefra, men den reagerer med en sammentrækning.

I EMS-træningsterapi, udføres kombinationer af statiske og dynamisk funktionelle øvelser. Patienten/modtageren, bærer en funktionel vest med elektroder. Bioelektriske impulser strømmer gennem elektroderne, som aktiver og udfordrer alle muskelgrupperne i kroppen på samme tid. I EMS-træningsterapi, trænes alle muskelgrupperne synkront. EMS-træningsterapi dækker omkring 90% af musklerne i vores krop.

I et tæt samarbejde med Paracelsus Medical University Salzburg, kunne vi offentliggøre en inVitro undersøgelse af 3D-senekonstruktioner i det berømte tidsskrift ”Cells” i april 2019. Dvs. at effekten af Equitron (HECT) er videnskabeligt bevist.

Klik her, for at se udgivelsen: https://www.mdpi.com/2073-4409/8/5/399/htm

Varigheden og hyppigheden af HECT-behandlingen bliver bestemt afhængig af indikationen, i samråd med en dyrelæge/behandler og bliver faktureret derefter

Normalt, i tilfælde af muskelspændinger, kan man allerede se en forbedring efter første behandling. I tilfælde af sygdomme og skader i bevægeapparatet (sene skader, betændelser, sårhelingsforstyrrelser) kunne accelerationen af helingsprocessen påvises i vores undersøgelse. Kroppens egen proteinproduktion øges og manipuleres på en sådan måde, at dannelsen af arvæv kan forhindres og dermed reduceres gentagelsesraten betydeligt.

I modsætning til mennesker, som kan kommunikere en smerteændring. Skal vi hos dyr vente på synlige tegn på rehabilitering (såsom formindsket hævelse og forbedret gangart).